Geplaatst op

Hoe houd je zilveren sieraden mooi?

Met zilveren sieraden kies je voor duurzaamheid, het liefst kunnen zelfs je kleinkinderen die ene ring of ketting nog dragen. Maar het is natuurlijk wel de bedoeling dat je sieraden mooi blijven. Hoe zorg je voor je zilveren sieraden? Hieronder een aantal tips om te zorgen dat jouw accessoires overleven en blijven shinen.

Zwarte aanslag

De één vindt het mooi, de ander verschrikkelijk: na een tijdje verschijnt er zwarte aanslag op je zilver. Dit gebeurt vooral als je de sieraden niet draagt, dus veel afwisselen voorkomt al een hoop! Om ervoor te zorgen dat deze aanslag het zilver niet aantast, kun je je zilveren sieraden het best af en toe poetsen. Dit kan het best met een speciale zilverpoetsdoek: die vind je hier voor slechts €1,-

Doffe glans

Zien je sieraden er dof uit en hebben ze hun glans verloren? (Jeetje, dit klinkt een beetje als een Andrélon-reclame) Ook dan helpt poetsen! De glans van de sieraden worden vooral aangetast door stoffen als crème of parfum, maar ook door de oliën die van nature op je huid zitten. Even oppoetsen, en die ring is dus weer helemaal mooi! Gebruik daarvoor deze speciale zilverpoetsdoek.

Goed opbergen

Draag je je sieraden even niet? Berg deze dan goed op in een dicht doosje. Zorg dat de sieraden niet langs elkaar kunnen schuren, zilver is vrij kwetsbaar en krassen wil je natuurlijk voorkomen. Het is overigens ook verstandig je sieraden af te doen voor je gaat douchen, zwemmen of in bad gaat. Het water, de zeep en het chloor tasten je sieraden ook aan.

Tips op een rijtje:

  • Poets je sieraden regelmatig met een zilverpoetsdoek
  • Vermijd contact met parfum, crème of zeep
  • Ruim je sieraden op in een dicht doosje wanneer je ze niet draagt
  • Doe je sieraden af voor je gaat douchen, zwemmen of in bad gaat

Zelf poets ik al mijn zilveren sieraden eens in de maand in één keer. Het verzorgen van je sieraden kost misschien af en toe wat tijd (zeker met een grote stash), maar is het meer dan waard. Je sieraden blijven mooier, gaan langer mee én je ziet nog eens wat je allemaal hebt ;)

10% korting

op je hele bestelling

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de kortingscode

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.