Geplaatst op

Deze edelsteen past bij jouw sterrenbeeld

Elk sterrenbeeld heeft zo z’n eigen karakter, net als elke edelsteen. Die twee zijn dus goed te matchen: elk sterrenbeeld heeft een edelsteen die perfect past bij zijn eigenschappen! Benieuwd welke steen er bij jouw sterrenbeeld hoort? Of wil je een sieraad cadeau doen, en zoek je wat inspiratie voor de juiste steen? Check hieronder de edelstenen per sterrenbeeld.

Welke steen hoort bij mijn sterrenbeeld?

Steenbok (22 december t/m 19 januari)

Een beetje koppig? Dat is niets nieuws voor een Steenbok. De edelsteen jade zorgt voor wat evenwicht en rust die altijd welkom is.

Shop hier alle jade sieraden

Waterman (20 januari t/m 18 februari)

Hé rebel! Een echte Waterman is goed eigenwijs en kan daardoor soms wat onverschillig overkomen. Malachiet laat je je zachte kant wat meer zien, en vooruit; met de prachtige kleuren van die staan mag je heus wel even showen!

Shop hier alle malachiet sieraden

Vissen (19 februari t/m 20 maart)

Iemand met het sterrenbeeld Vissen is heerlijk dromerig. Af en toe even aarden is ook wel handig: dan is turkoois een goede steen om te kiezen.

Shop hier alle turkoois sieraden

Ram (21 maart t/m 19 april)

Een ram kan af en toe wel een kleine rem gebruiken. Vandaar dat amethist goed bij dit sterrenbeeld past: deze steen helpt namelijk ‘ontgiften’ en tot rust komen. De prachtige paarse kleur van de steen helpt alleen al! ;)

Shop hier alle amethist sieraden

Stier (20 april t/m 20 mei)

Zo koppig als een stier? Ja, dan kun je wel wat carneool gebruiken. Deze steen haalt dat eigenwijze randje weg én zorgt er meteen voor dat je graag je handen uit de mouwen steekt. Daarnaast zorgt de kleur van deze steen ook voor een lekker opvallend detail in je outfit, iets waar een Stier ook wel van houdt!

Ring carneool

Shop hier alle carneool sieraden

Tweelingen (21 mei t/m 20 juni)

Iemand met het sterrenbeeld Tweeling kan nogal eens moeite hebben met keuzes maken. Die eeuwige twijfel verdwijnt dankzij tijgeroog! Deze steen helpt te aarden en helpt je bij het maken van keuzes. Én hij ziet er stoer uit natuurlijk!

Shop hier alle tijgeroog sieraden

Kreeft (21 juni t/m 22 juli)

Een Kreeft kan nogal eens alle kanten op vliegen qua emoties. Gelukkig is daar de regenboog maansteen: deze steen helpt bij je hormoonbalans en houdt je emoties verwerken. En kom op, kijk die felblauwe fonkeling van de steen eens!

Shop hier alle sieraden met regenboog maansteen

Leeuw (23 juli t/m 22 augustus)

Behoefte aan aandacht? Klinkt vast bekend voor een Leeuw! Een larimar edelsteen geeft innerlijke rust en balans, waardoor je gewoon genoeg aan jezelf hebt. Iets met selfcare en net zo zacht voor jezelf zijn als de zachtblauwe kleur van deze steen <3

Shop hier alle larimar sieraden

Maagd (23 augustus t/m 22 september)

Bij het perfectionistische karakter van een Maagd kan een grens af en toe best van pas komen. Labradoriet zorgt ervoor dat je je emotionele grenzen niet overschrijdt, en zorgt dus voor een beetje balans in al dat perfectioneren ;) Daarnaast heeft de steen gewoon een magische glow, net als de Maagd!

Shop hier alle labradoriet sieraden

Weegschaal (23 september t/m 22 oktober)

Een Weegschaal is hartstikke in balans, maar kan ook constant bezig zijn met het maken van afwegingen. Rozenkwarts zorgt voor iets meer (zelf)liefde en helpt dit sterrenbeeld zo iets minder te piekeren.

Shop hier alle rozenkwarts sieraden

Schorpioen (23 oktober t/m 21 november)

Een Schorpioen kan scherp uit de hoek komen en daarom soms iets minder goed omgaan met andere meningen. Om er een goede dosis positiviteit en vrolijkheid in te slingeren kom een opaal goed van pas!

Shop hier alle opaal sieraden

Boogschutter (22 november t/m 21 december)

Lang leve de vrijheid! Voor een Boogschutter is dat erg belangrijk, waardoor dit sterrenbeeld soms wat egoïstisch uit de hoek kan komen. Lapis lazuli helpt een beetje rust en zachtheid toe te voegen. De intense kleur van deze edelsteen geeft ook een flinke pop aan je outfit, ook daar is een Boogschutter niet vies van!

Armband met Lapis lazuli

Shop hier alle lapis lazuli sieraden

Geplaatst op

Hoe houd je zilveren sieraden mooi?

Met zilveren sieraden kies je voor duurzaamheid, het liefst kunnen zelfs je kleinkinderen die ene ring of ketting nog dragen. Maar het is natuurlijk wel de bedoeling dat je sieraden mooi blijven. Hoe zorg je voor je zilveren sieraden? Hieronder een aantal tips om te zorgen dat jouw accessoires overleven en blijven shinen.

Zwarte aanslag

De één vindt het mooi, de ander verschrikkelijk: na een tijdje verschijnt er zwarte aanslag op je zilver. Dit gebeurt vooral als je de sieraden niet draagt, dus veel afwisselen voorkomt al een hoop! Om ervoor te zorgen dat deze aanslag het zilver niet aantast, kun je je zilveren sieraden het best af en toe poetsen. Dit kan het best met een speciale zilverpoetsdoek: die vind je hier voor slechts €1,-

Doffe glans

Zien je sieraden er dof uit en hebben ze hun glans verloren? (Jeetje, dit klinkt een beetje als een Andrélon-reclame) Ook dan helpt poetsen! De glans van de sieraden worden vooral aangetast door stoffen als crème of parfum, maar ook door de oliën die van nature op je huid zitten. Even oppoetsen, en die ring is dus weer helemaal mooi! Gebruik daarvoor deze speciale zilverpoetsdoek.

Goed opbergen

Draag je je sieraden even niet? Berg deze dan goed op in een dicht doosje. Zorg dat de sieraden niet langs elkaar kunnen schuren, zilver is vrij kwetsbaar en krassen wil je natuurlijk voorkomen. Het is overigens ook verstandig je sieraden af te doen voor je gaat douchen, zwemmen of in bad gaat. Het water, de zeep en het chloor tasten je sieraden ook aan.

Tips op een rijtje:

  • Poets je sieraden regelmatig met een zilverpoetsdoek
  • Vermijd contact met parfum, crème of zeep
  • Ruim je sieraden op in een dicht doosje wanneer je ze niet draagt
  • Doe je sieraden af voor je gaat douchen, zwemmen of in bad gaat

Zelf poets ik al mijn zilveren sieraden eens in de maand in één keer. Het verzorgen van je sieraden kost misschien af en toe wat tijd (zeker met een grote stash), maar is het meer dan waard. Je sieraden blijven mooier, gaan langer mee én je ziet nog eens wat je allemaal hebt ;)

Geplaatst op

Zo vind je jouw ringmaat

Een nieuwe ring scoren? Dan moet je wél weten welke maat je nodig hebt. En dat kan nog wel eens knap lastig zijn: je hebt bijvoorbeeld gewoon ringen die passen, maar geen flauw idee welke maat het is. Of je weet jouw maat in de US-variant, maar welke is dat dan in andere maatstaven? Geen paniek, ik help je op weg.

Onderaan dit artikel vind je een tabel waarmee je jouw maat makkelijk in verschillende maatstaven kunt zien. Maar ik begin met uitleggen hoe je überhaupt achter jouw maat kunt komen.

Wat is mijn ringmaat?

In mijn shop gebruik ik de meest simpele maatstaf: de ringmaat is het aantal mm dat de binnenste diameter van de ring telt. Die kun je op verschillende manieren ontdekken:

Gebruik een ring size tool

Met een ringmaat tool meet je gemakkelijk jouw eigen ringmaat. De tool schuif je om je vinger, waarna je direct jouw maat af kunt meten! Koop ‘m hier voor maar €1,- 

Een passende ring opmeten

De makkelijkste manier om te weten te komen wat jouw ringmaat is, is een passende ring opmeten. Leg de ring op een meetlint of liniaal, en meet de binnenste diameter op. Dat getal in mm is jouw ringmaat!

De omtrek van je vinger meten

Een andere optie is de omtrek van je vinger meten. Dit doe je het best met een strookje papier of stukje touw, dat je om je vinger draait. Wanneer je deze net als een ring om en af kunt schuiven zonder dat ‘ie zomaar van je vinger valt, kun je het stukje opmeten. In de tabel onderaan dit artikel vind je dan jouw ringmaat.

Je ringmaat omrekenen

Zoals ik eerder al noemde, werken verschillende shops met verschillende maten. In de tabel hieronder vind je alle maten en kun je deze dus makkelijk omrekenen naar de maat die ik in deze shop gebruik: de binnenste diameter in mm.

Ringmaat
(Diameter in mm)
Omtrek
(in mm)
US maat UK maat
15 47 4 H
15,25 48 4,5 I
15,5 49 4,75 J
15,75 49,5 5 K
16 50,5 5,25 L
16,25 51 5,75 L
16,5 52 6 M
16,75 52,8 6,25 M
17 53,5 6,5 N
17,25 54,3 7 O
17,5 55 7,25 O
17,75 56 7,5 P
18 56,8 7,75 P
18,25 57,5 8 Q
18,5 58,3 8,5 R
18,75 59 8,75 R
19 60 9 S
19,25 60,8 9,25 T
19,5 61,5 9,5 T
19,75 62 10 U
20 63 10,25 U
20,5 64,8 10,75 W
21 66 11,5 X
21,5 67,8 12 Y
22 69 12,75 Z
Geplaatst op

Bali hoops: hoe doe je die handig in?

Bali hoops zijn de welbekende kleine oorringetjes. De oorbellen worden ook wel sleeper earrings genoemd, omdat je ze tijdens het slapen gewoon in kunt houden zonder er last van te krijgen. Geen uitstekende stokjes die in je nek prikken, heel fijn! De ringetjes worden dan ook vaak dagen, weken of maanden aan één stuk door gedragen. Maar oké, toegegeven: dat is misschien niet alleen omdat ze zo fijn dragen, maar ook omdat het nogal een gedoe kan zijn om ze goed in te doen. Tijd voor wat tips!

Bali hoops vastmaken

De ringetjes hebben altijd eenzelfde slotje: een dun, half gebogen stokje dat door je oorlel of piercing gaat, en een hol buisje waar dat stokje aan de andere kant in past. Als je ze eenmaal in hebt zitten ze heel stevig vast, maar dan moet je ze eerst dicht krijgen! Omdat de ringetjes vaak erg klein zijn kun je meestal geen goede grip krijgen op het stokje. Mijn beste truc is dan ook: zet het midden van de top van je wijsvinger tegen het holle buisje aan, en buig de oorbel dan langzaam dicht langs de top van je wijsvinger. Zo kun je door je wijsvinger iets te buigen het staafje richting het holle buisje begeleiden.

Zoek de meeste ruimte

Omdat piercings vaak in krappe plekjes zitten wordt het nog wat lastiger om de oorbelletjes goed dicht te krijgen. Qua design hebben bali hoops eigenlijk geen voor- en achterkant, dus waarom zou je ze niet omdraaien? Zo heb je én meer ruimte om een goede grip op de oorbel te krijgen, én kun je in een spiegel goed zien wat je doet!

Oefen! (of juist niet)

Zoals altijd: oefening baart kunst. Geef niet meteen op als het even niet lukt, maar leg de oorbelletjes neer, ga even iets anders doen en probeer het later nog een keer. Uiteindelijk lukt het vast wel! Heb je zelf te weinig geduld, vraag dan gewoon of iemand anders je kan helpen en gebruik de tips hierboven. (Ik heb al regelmatig heel wat bali hoops bij anderen in staan doen op markten en in winkels, verkopers helpen natuurlijk ook graag haha). Een heel gedoe geweest om ze in te krijgen, maar is het uiteindelijk toch gelukt? Dan kun je ze gewoon lekker lang inhouden en er alles mee doen: die oorbellen zullen niet zomaar uitvallen!

De hoops uitdoen is een heel stuk makkelijker: hou het holle buisje bij de sluiting vast, en wip met je andere hand het stokje omhoog bij de scharnier (dus aan de andere kant van je oorlel/piercing).

Klaar om een paar uit te zoeken? Bekijk alle Bali hoops hier >